Natur i Dalsland - bok/hemsida

Natur i Dalsland är en modern guide till ett sjuttiotal utflyktsmål i landskapet. Nästan samtliga naturreservat och ytterligare ett antal sevärda och inbjudande områden presenteras i text, bild och kartor. Här finns också tips om vandringsleder, kanotvatten, fågellokaler och mycket annat. I Natur i Dalsland delar journalisten Roger Olsson och fotograferna Lars Eric Fjellman och Kent-Åke Gustavsson med sig av upplevelser och kunskaper, samlade under decennier av strövtåg i hemmamarkerna.

Tjäderskog eller strandklippor vid milsvida vatten? Tystnad eller fågelsång? Blommande orkidéer eller martallar och lavklädda hällmarker? Dalslands egenart ligger i att allt detta och mycket mer finns sida vid sida, och därtill inom gränserna för ett av Sveriges minsta landskap. Det är aldrig långt till något helt annorlunda i Dalslands natur. Valet är ditt, och det bästa är att det inte går att välja fel. Det handlar bara om att samla på ögonblick. Ditt Dalsland finns därute.

Dalslands miljö- och energiförbund var huvudman för projektet och ansvarar framgent för boken och hemsidan. I projektgruppen ingick även representanter från Åmåls och Vänersborgs miljökontor samt från Dalslands Turist AB och Västkuststiftelsen. Vi hoppas att ni ska inspireras till många trevliga naturupplevelser!

Allt material från boken, plus lite till, finns gratis via vår domän: www.naturidalsland.se och från hemsidan:  http://www.vastsverige.com/dalsland/boken-natur-i-dalsland/
Logotyper över samarbetspartners
Sidan uppdaterades 2023-03-16
Bro över en bäck