Uppvärmning

Värmepump

Har du ett vattenburet värmesystem och det blivit dags att byta ut din gamla värmepump, pellets-/vedpanna, fjärrvärme eller kamin.
Vanligtvis brukar det vara mest ekonomiskt att byta ut ditt gamla värmesystem till en luftvatten-/bergvärmepump. Värmepumpar är väldigt effektiva och kan minska din energiförbrukning med minst en tredjedel. 
Här hittar du installatörer som är verksamma i Dalsland.

Kompletterar du din värmepump med en braskamin, garderar du dig för eventuella längre strömavbrott eller eventuell driftsstörning. Kaminen gör att du kan hålla värmen, i alla fall, i det rummet där du har kaminen.

Ved och pellets

Har du tillgång till billig eller gratis ved är en modern vedpanna med tillhörande ackumulatortank med varmvattenberedare ett mycket bra system.
Detta system kräver dock en större arbetsinsats av dig.
Ett värmesystem med pellets kan göras i stort sett underhållsfritt.

Fördelarna med en ved- eller pelletspanna är att du även under längre strömavbrott kan hålla värmen i ditt hus. Ved och pellets går också utmärkt att kombinera med solfångare. Solfångaren bidrar till att värma varmvattnet och huset från tidig vår till sen höst. Här hittar du installatörer som är verksamma i Dalsland.

Innan du installerar ett nytt värmesystem är rekommendationen att du begär in offert från minst tre olika installatörer.

Sidan uppdaterades 2024-07-08