Energi- och klimatrådgivning

Som privatperson, litet eller medelstort företag, organisation eller förening kan du få kostnadsfri och opartisk rådgivning om hur du kan minska din energianvändning, göra nytta för miljön och spara pengar.

Vi hjälper dig med hur du kan minska din energianvändning, sänka dina energikostnader och samtidigt minska din miljöpåverkan. Du kan bland annat få tips och råd om energibidrag, solenergi, värmepumpar, pelletseldning, spara el, teckna elavtal med mera. Vi kan göra energivandringar för att hitta energitjuvar samt hålla inspirerande föredrag för grupper och föreningar. Vi erbjuder även temakvällar och kortare föreläsningar.

Vi svarar på dina personliga frågor via e-post och telefon. 

Restriktioner gällande corona
Nu i Coronatider försöker vi undvika fysiska besök. Vi erbjuder i första hand rådgivning via teams, facetime mm. om behov finns.
Om fysiskt besök önskas görs detta utomhus med max 1-2 personer, behöver vi gå in i trånga utrymmen gör vi det en och en. Vi är utrustade med visir eller munskydd.

Din energirådgivare tipsar!
Passa på nu under sommaren att se över alla tätningslister i fönster och dörrar om de behöver bytas.
Känn på dem. Är tätningslisterna mjuka och följsamma är de helt ok. Känns de torra och stela är det dags att byta dem.
Mät springan, hur bred den är. Ta en bit modellera eller tuggummi (islagen i aluminiumfolie), för in den i springan och stäng fönstret eller dörren.
Mät bredden på leran eller ta med den till ditt lokala byggvaruhus. Tänk på att mäta springans bredd på flera ställen i fönstren eller dörren då bredden kan skilja sig åt.

Efter några år blir listerna stela och spruckna, vilket gör att kall utomhusluft kan leta sig in och ge ett ökat kalldrag och ökad energiförbrukning.
Att byta ut tätningslister är en enkel och billig åtgärd som både minskar din energiförbrukning och ger en skönare inomhusmiljö.

Energi- och klimatrådgivning företag

Sidan uppdaterades 2021-08-02