Syftet med kontrollen
Syftet med kontrollen av livsmedelsverksamheter är att säkerställa att all mat som säljs eller serveras är säker för konsumenterna. Genom att inspektera lokaler, livsmedelshantering och egenkontrollsystem kan vi se till att verksamheterna följer lagstiftningen och upprätthåller hög hygienstandard. Detta skyddar konsumenterna från matförgiftningar och andra hälsorisker.
Syftet med kontrollen av livsmedelsverksamheter är inte bara att skydda konsumenterna, utan också att hjälpa dig som företagare.
Regelbundna kontroller hjälper dig att upptäcka och åtgärda eventuella brister innan de leder till större problem eller sanktioner. Genom att följa riktlinjer och rekommendationer kan du säkerställa att din verksamhet håller en hög kvalitet, vilket kan ge dig ett gott rykte och att kunderna känner sig trygga och litar på att din mat är säker att äta. Miljö- och energikontoret kan ge råd och vägledning för att hjälpa dig att följa reglerna och förbättra din verksamhet.
Sidan uppdaterades 2025-02-06